Facebook Twitter Google+ RSS
15 d’abr. 2014

dimarts, d’abril 15, 2014

Tercera carrera de la temporada 2014 on Mercedes continua amb el seu lideratge en tota regla, fins i tot en un circuit nocturn com és el de Bahrain.


Hamilton i Rosberg sortien al principi de la carrera, on han mantingut els seus llocs fins al final d'aquesta. Ha sigut una carrera carregada de sorprenents avançaments i amb grans moments, tant de pànic i tensió, com d'exhibicionisme amb el tan aclamat i detestat per alguns, DRS.


La carrera començava amb nervis, els quals no van afectar a Felipe Massa, qui va fer la sortida més neta de la carrera i de les millors que ha fet al llarg dels seus anys com a pilot a F1. Per altre banda els Mercedes sortien a la pole de la graella (Rosberg primer i Hamilton segon) i així acabaren fins al final, encara que amb disputes entre els dos pilots, que amb un cotxe molt més potent que els seus altres companys de pista, competien entre ells pel lideratge de la carrera. Finalment Hamilton acaba primer.

Va jugar molt en lloc que sortís el cotxe de seguretat, el Safety Car, el qual va repercutir molt gratament en Rosberg, que podria haver guanyat de bon tros la carrera, però Hamilton es va saber defendre. També li va anar molt bé a Ricciardo (que acabava en 4a posició) el fet que sortís el SC, ja que va poder avançar als Force India i als Williams, que amb pneumàtics sobreescalfats no podien fer res amb la tàctica que portava RedBull. Encara que per Vettel no servís tant, encara que per altre banda, va acabar en 6a posició.



Mercedes i Force India van ser les escuderies que millor els hi va anar aquest GP, les quals gaudien d'una tracció total al circuit i de molt poca degradació a les rodes, cosa que no podria dir Williams i Ferrari, que van ser a qui se li va degradar més ràpid. Encara això, les escuderies van fer 2 parades en total i no 3, com s'estava discutint al principi del premi.

Com a dada important hem de fer menció del xoc entre Esteban Gutiérrez i Pastor Maldonado, on el pilot de Sauber, en el qual el Mexicà va sortir volant pels aires.


Les escuderies protagonistes van ser Mercedes, Force India, Williams i Rebull, en el que un moment anaven les quatre l'una darrera l'altre fins a la 8a posició.


Hem de comentar també la 3a posició de S. Perez (Force India) que va aconseguir desbancar als RedBull i posicionar-se al podi. Per altre banda també trobem al 3r en el mundial de pilots, N. Hulkenberg, que amb un altre Force India es col·locava a la 5a posició per davant de Vettel.
RedBull no podia fer front a la seva germana petita, Force India, la qual es situa 2a al Mundial de Constructors.



Va ser una de les carreres més trepidants, emocionants i polifacètiques dels últims anys. No vam veure la superioritat de Vettel sobre tothom, com estem acostumats, sinó que vam veure pilots inexperts i escuderies desaparegudes que van tornar a donar-li l'esplendor a aquest esport.






Categories:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada